Aparitii editoriale

Titlu: Managementul riscului in asigurari
Autori: Laura Elly Naghi
Anul aparitiei: 2014, 21 ianuarie
ISBN: 978-606-18-0286-9
Cuprins

Industria asigurărilor este caracterizată de un ciclu de operare convenţional: companiile de asigurare încasează prime de asigurare (preţul pentru serviciile oferite) înainte să ofere ele însele beneficiile monetare, sub formă de despăgubiri. În momentul investirii fondurilor colectate din prime încasate, asigurătorii devin expuşi unor riscuri – cum ar fi lipsa de lichiditate, nevoia de creditare, variaţiile negative ale ratei dobânzii, costul asigurării etc.

În plus, pe lângă aceste riscuri comune tuturor instituţiilor financiare, anumite riscuri sunt specifice industriei asigurărilor – prime insuficiente, erori de calcul a rezervelor tehnice, modificări ale frecvenţelor riscurilor, pierderi catastrofale, riscuri de reasigurare etc. 

Paradoxal, în ciuda experienţei asigurătorilor privind procesul de management de risc aplicat propriilor clienţi din portofoliu, companiile de asigurări se confruntă cu obstacole semnificative în gestionarea propriilor expuneri care afectează valoarea companiei. Dificultăţile provin din natura şi complexitatea riscurilor înregistrate şi dintr-o lipsă de date privind pierderile înregistrate de entităţile din asigurări ca urmare a riscurilor specifice (operaţional, de subscriere, de piaţă, reputaţional, de piaţă, de lichiditate etc.). Singurul domeniu care oferă într-o oarecare măsură un ghid de măsuri posibile în cazuri nefaste pentru companiile de asigurări este sectorul bancar. 
Mai multe informatii aici

Titlu: Fiscalitatea aplicata si elemente de management fiscal
Autori: Nicoleta Vintila; Maria-Oana Filipescu; Paula Lazar
Cuvant inainte
Cuprins
Prezentare autori

Lucrarea de fata isi propune prezentarea si mai ales interpretarea principalelor reglementari de ordin fiscal, in vigoare pana la data de 1 octombrie 2013, precum si maniera in care elementele legate de fiscalitate  pot fi gestionate de catre contribuabili.

Detalii...

Titlu: Cresterea economica. Teorii clasice si moderne, aplicatii si studii de caz
Autor: Laura Obreja Brasoveanu
Anul aparitiei: 2013
ISBN: 978-606-505-645-9
Cuprins
Detalii...

Subiectul abordat in aceasta carte, cresterea economica, este de relevanta evidenta, fiind un element central al tuturor programelor macroeconomice. Prezentarea modelelor clasice si moderne de crestere economica aduce in lumina parghiile prin care sectorul public si cel privat pot contribui la stimularea economiei reale.

Lucrarea este structurata in patru capitole, in care sunt prezentate aspecte teoretice ale procesului de crestere economica, exemple, sunt formulate intrebari si studii de caz, sunt propuse spre rezolvare si rezolvate probleme practice aferente subiectelor tratate.

Titlu: Allgemeine Finanzwirtschaft 
Autori: Robert PAIUSAN, Valentin Ionut PANEA 
Cuprins

Das vorliegende Lehrbuch wendet sich an die Studenten der deutschsprachigen Abteilung der Bukarester Business Administration Fakultät, die sich auf die Prüfung aus dem Fachgebiet Allgemeine Finanzwirtschaft vorbereiten. 

Es enthält 12 Abschnitte gegliedert in zwei Teilen. Der erste Teil macht die Studierenden mit den grundlegenden Begriffen der öffentlichen Finanzwirtschaft vertraut. Im zweiten Teil werden das Steuersystem und die bedeutendsten Abgaben in Rumänien und Deutschland dargestellt. Die Verfasser haben sich bemüht, das Lehrbuch für Studenten mit rumänischer Muttersprache möglichst zugänglich zu machen; gemeint ist u.a. die Übersetzung von über 300 deutsch-sprachigen Fachtermini und-ausdrücken ins Rumänische. Für Anregungen, die der Verbesserung dieses Lehrbuches dienen, sind die Verfasser stets dankbar. 

Titlu: Management financiar
Autori: Victor DRAGOTA, Laura OBREJA BRASOVEANU, Ingrid-Mihaela DRAGOTA 
Anul apariţiei: 2012

Lumea finantelor este înainte de toate o lume a persoanelor care câstiga (sau ajuta pe altii sa câstige) bani. Chiar în perioadele mai sumbre, chiar daca a câstiga este problematic, finantele ar trebui sa te ajute ca macar sa mentii averea acumulata în vremuri mai bune. Studiul atent al acestor pagini va fi rasplatit prin oferirea unor baze teoretice ale ideii de management financiar pentru cei mai putin initiati în domeniu, si concomitent a unor solutii viabile pentru practicieni, aflati de multi ani în permanenta confruntare cu un mediu economic turbulent. 

Prezenta lucrare îsi poate defini usor destinatarii. Se poate deduce usor interesul pentru managerii financiari ai companiei, atât la nivel strategic, cât si la cel operational. În plus, elementele de baza prezentate în aceasta lucrare pot servi si aspirantilor la aceste pozitii, fie ca sunt angajati în pozitii executive (personal de executie), fie ca sunt cursanti la diferite cursuri de profil. 

Cu toate acestea, elementele prezentate în aceasta lucrare pot fi utile si analistilor financiari (interni sau externi), evaluatorilor de întreprinderi, personalului din banci angrenat în activitatea de creditare sau de monitorizare a întreprinderilor debitoare. Fiecare dintre acesti destinatari prezinta anumite cerinte informationale, asupra carora vom insista pe parcursul lucrarii.